výroční zpráva 2017

EN

Výstavní činnost a jiné kulturní aktivity Muzea Antonína Dvořáka

V dubnu bylo dokončeno restaurování fresek v prvním patře muzea a vedle stálé expozice Cesty Antonína Dvořáka byla zahájena krátkodobá výstava Antonín Dvořák a zbožnost, která představila skladatele jako upřímného křesťana. Na vernisáži přednesl barytonista Andrej Beneš za doprovodu pianisty Tomáše Víška Dvořákovy Biblické písně. Jako doprovodný program k výstavě byl na podzim uskutečněn cyklus přednášek k tématu výstavy od předních českých muzikologů. Vedle toho také probíhaly v Muzeu Antonína Dvořáka komentované prohlídky výstavy.

 
Restaurování fresek

Ve dnech 2. 2. – 3. 3. 2017 byla v New Yorku v National Bohemian Hall uskutečněna výstava s názvem Rusalka, která představila tuto Dvořákovu známou operu. Těžištěm výstavy byla originální partitura opery a další materiály ze sbírek Národního muzea. Pro velký úspěch byla výstava přesunuta na týden i do Českého muzea hudby.   

 
Pohled do výstavy Rusalka

Doprovodné programy v muzeu Antonína Dvořáka

Jako každoročně proběhla v objektu Pražská muzejní noc s vysokou návštěvností a bohatým doprovodným programem. Velkému zájmu se také těší workshopy pro děti s názvem Rusalka. Muzeum Antonína Dvořáka také pokračovalo v aktivním zapojení v dobrovolnickém programu Národního muzea.

 
Doprovodné programy

Aspoň na víkend...
  • Aspoň na víkend se seznamte se zvířaty v hudbě